Cerc muzica vocal-instrumentala

Un “Vis implinit”

 

“ Eu nu iubesc decat un lucru pe lume: muzica, intensa muzica.”  (George Enescu)

Cercul de muzica vocal-instrumentala “Vis Implinit”din cadrul Palatului Copiilor si al Elevilor Ilfov, urmareste sa raspunda si sa asigure fiecarui copil de varsta scolara conditii potrivite pentru dezvoltarea imaginatiei, gandirii, limbajului, atitudinii, memoriei, atentiei si a spiritului competitiv.

A trai prin muzica este mai mult decat o arta. Iar atunci cand nu exista cuvinte, muzica este cea care vorbeste pentru noi. Muzica transmite o poveste, iar fiecare dintre noi este o poveste ce trebuie ascultata. Sunt ferm convinsa ca muzica poate si trebuie sa fie exprimata prin om deoarece muzica este o reflectare a gandirii si a reactiilor sale fata de lumea inconjuratoare.

Stim bine ca, pentru a face muzica, nu este de ajuns sa ai aptitudini. Talentul este desigur o conditie, dar nu reprezinta totul. Dezvoltarea artistica este in functie de calitatea unei munci indelungate, pe care o presteaza elevul in curs de ani si ani de zile.

Sunt profesor de 18 ani la Palatul Copiilor si Elevilor Ilfov si in toti acesti ani am vazut la generatiile de copii ce au pasit si au explorat arta pianistica, faptul ca daruirea si experienta mea ii pot orienta in munca lor de toate zilele, dezvoltandu-le calitatile innascute si stimulandu-i in a reusi sa infranga nenumaratele dificultati pe care le intalnesc la tot pasul.

Cine s-a devotat insa cu tot sufletul artei si pedagogiei, cunoaste din propria sa experienta cat de mare este satisfactia profesorului de a putea darui ceva cu adevarat util elevului.

 

Prof. Pieptea Gabriela